Frisian Flag training 2017, Marssum

Marssum, gemeente Menaldumadeel, een dorpje ten noorden van Leeuwarden, vrijwel direct gelegen naast vliegbasis Leeuwarden. Ik was niet uit vrije wil in Marssum terecht gekomen maar vanwege een onduidelijke omleiding bij de afslag Leeuwarden op de snelweg. Lees meer >>

Beste Fotolocaties om een bloembollenveld te fotograferen

Rond deze tijd van het jaar verschijnen de tulpen, narcissen, hyacinten en alle andere bollensoorten weer langzaam boven de grond. Reden voor mij om gisteren af te reizen naar de bollenstreek om de beste fotolocaties te vinden om een bloembollenveld te fotograferen. Uiteraard wilde ik ook met eigen ogen zien of de velden al in bloei staan, je kunt immers beter iets te vroeg zijn dan te laat. Lees meer >>

Domtoren verlicht, Trajectum Lumen

Deze foto van de domtoren is misschien wel een van de meest gemaakte foto’s in Utrecht. Ondanks dat deze foto niet de originaliteitsprijs zal winnen levert het wel een ijzersterk en bijna abstract beeld op van het symbool van de stad Utrecht. Lees meer >>

A28, Harderwijk

Ze zaten er een beetje sufjes bij deze militairen op de A28, ik had mijn camera in de aanslag dus een beetje toeteren en seinen met de lichten zorgde ervoor dat de duimpjes toch even heel kort omhoog gingen!

wielrenner op de Posbank, Rheden

Wanneer je de heuvels in Limburg niet meetelt dan heeft Nationaal park Veluwezoom met de ruim 103 meter hoge Zijpenberg de hoogste heuvel in Nederland. Ter vergelijking, de domtoren in Utrecht is 112 meter hoog. Ik ben zelf geen wielrenner maar na wat speurwerk op het internet kwam ik er al snel achter dat de Posbank een zeer gewild trainingsparcours is voor wielrenners. Erik Breukink is opgegroeid in Dieren en heeft er zodoende jarenlang getraind zoals te lezen is in een mooi stuk over de Posbank op de website ‘Nederlandse Toppen Top 40’.

Visser, Harderwijk

“Ik heb altijd geleerd dat je heel erg zuinig moet zijn op datgene wat je niet zelf kunt maken. Ik behandel de vissen goed en gooi ze netjes weer terug, ik stem niet voor niets Partij voor de Dieren”

Onbemande verkoopkraam (11), Herwijnen

Zelf heb ik een voorkeur voor een verkoopkraam die door de boer zelf in elkaar is getimmerd, met handgeschreven prijskaartjes en een verroest geldkistje. Maar helaas komt het maar al te vaak voor dat aan het einde van de dag zowel de koopwaar als het geldkistje is verdwenen. Lees meer >>

Scheveningen, Storm Code-Geel

Vandaag was het hele land is in rep en roer omdat het KNMI ‘Code-Geel’ heeft afgegeven. Voor deze Kitesurfers in Scheveningen kan het niet hard genoeg stormen en zijn rukwinden van 130km p/u juist een reden om het water op te gaan en de elementen te trotseren!

Voorjaar in Edam

Busladingen vol toeristen reizen dagelijks naar Volendam en Marken, maar wie gaat er naar Edam? Niemand, als je het mij zou vragen, maar toen ik vanmiddag in het prachtige Edam liep viel het me op dat er meer Spanjaarden, Fransen en Italianen liepen dan Nederlanders. Lees meer >>

Vissers op de Zuidpier, Ijmuiden

Toen ik gisteren over de Zuidpier in Ijmuiden terugliep naar m’n auto zag ik in de verte twee vissers staan, ik bedacht me dat dit weleens een paar mooie silhouetten zou kunnen opleveren. Ik liep naar de mannen toe en en vroeg of ik wat foto’s van ze mocht maken terwijl ze aan het vissen waren, dat was gelukkig geen probleem. Lees meer >>

De laatste Herfst kleuren van het jaar

Het is herfst en niet zo’n beetje ook! Gisteren trok de eerste herfststorm van het jaar met windkracht negen over ons land en zoals het een goede herfststorm betaamt zorgde ook deze storm helaas weer voor een hoop schade en overlast. Een storm van deze omvang rekent bovendien genadeloos af met de laatste herfstbladeren aan de bomen, vanaf vandaag is het buiten grijs. Lees meer >>

Copyrighted Image